Câmpul magnetic al Pământului

Câmpul magnetic al planetei Pământ are niște proprietăți magnetice unice, care sunt optime pentru dezvoltarea și existența vieții. 

Este dovedit faptul, că organismul viu produce un câmp electromagnetic foarte slab (măsurabil de aparate complexe) care reacționează în mod constant cu câmpul magnetic al pământului. Din anumite motive fizice, aceste interacțiuni trebuie să aibă un răspuns la nivelul de atomi, celule, structurile celulare și întregul organism. Este cu siguranță un efect slab, dar practic stabil și fără limită de timp. Dar deoarece nu dispunem de receptorii specifici corespunzători, cum ar fi organul de audiere a undelor sonore, astfel nu ne dăm direct seama de existența câmpului magnetic (acțiunea sa). 

Câmpul magnetic al Pământului și conservarea vieții

Magnetismul pământului are o valoare de aproximativ 0,047 mT. Variațiile și fluctuațile ciclice ale activității magnetice determină ciclurile biologice (zilnice, lunare, anuale...). În mod simplu, putem rezuma cinci zone cunoscute pentru conservarea vieții care sunt condiționate de magnetism: 

  • ordinea și mecanismul operațiunilor electrochimice la nivelul celor mai mici particule de materie vie, 
  • protecția împotriva diverselor raze cosmice, care altfel ar distruge viața, 
  • gravitatea,
  • ciclurile de timp,
  • orientarea în spațiu condiționată de câmpul magnetic al Pământului. 

Câmpul magnetic al Pământului - întrebările Dvs.

V-au interesat informațiile despre câmpul magnetic al Pământului? Doriți, de asemenea, să aflați cum poate magnetoterapia ajuta la problemele Dvs.? Contactați-ne. Consultanții noștri specialiști vor răspunde cu plăcere la întrebările Dvs. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz