Despre magnetoterapie

Am pregătit pentru Dvs. mai multe articole care descriu principiile și efectele generale a câmpului magnetic și magnetoterapiei. Noi credem că aceste articole despre câmpul magnetic și magnetoterapie vor atrage atenția Dvs. asupra magnetoterapiei și veți lua în considerare utilizarea acestuia. 
Dacă aveți orice întrebare, nu ezitați să ne contactați.

Efectele terapeutice a câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență și magnetoterapiei

Schimbările biologice în țesuturi apar prin acțiunea câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență (magnetoterapiei) și poate fi folosit pozitiv la mai multe probleme de sănătate. Efectele pot fi clasificate în șase grupuri terapeutice:

Vezi mai mult

Proprietățile câmpului magnetic pulsant și frecvențelor la aparatele Biomag®

Polaritatea aplicatoarelor
Pulsurile unei polarități generate de aparatele de magnetoterapie Biomag® permite aplicatoarelor de a avea întotdeauna în locul anumit aceeași polaritate. 

Vezi mai mult

Forma pulsului, intensitatea câmpului magnetic pulsant și matura de frecvență. Extras din cartea „Sănătatea și magnetoterapia Biomag“.

Selectând modul INDIVIDUAL, la toate frecvențele și intenstitățiile este menționată forma pulsului. Forma acerbă a pulsului acționează cu un efect stimulator (ACUL, TRIUNGHIUL), alte forme (ROTUNG, DREPTUNGHI) actionează cu un efect anti-durere și relaxează spasmele. Matura de frecvență în secvențele de 3 minute induce o acțiune continuă a efectului dorit. Matura de frecvență după puls provoacă mai mult corpul ca să reacționeze. De asemenea, este bine să se ia acest fapt în considerare în timpul selecției.  

Vezi mai mult

Numărul de aplicări a magnetoterapiei pulsante Biomag

În general, magnetoterapia ar trebui să fie aplicată în diferite cazuri, iar durata de terapie este diferit de lungă, uneori repetată sau pe termen lung. 

De obicei, aplicăm de 2 ori pe zi, iar la cazurile mai grave putem aplica de 3 ori sau mai multe ori pe zi, cu un interval de timp recomandat de 6 ore. 

Dacă este posibil, nu terminați brusc cu magnetoterapia, dar la sfârsit prelungiți intervalele dintre aplicări. La pacienții cu tensiunea arterială scăzută se recomandă de a lua o pauză de aproximativ 20 de minute după aplicare. 

La problemele pe termen scurt este recomandat un număr de aplicări de 20-30, minimul însă de 10 aplicări.

Vezi mai mult

Câmpul magnetic al Pământului

Câmpul magnetic al planei Pământ are niște proprietăți magnetice unice, care sunt optime pentru dezvoltarea și existența vieții. 

Este dovedit faptul, că organismul viu produce un câmp electromagnetic foarte slab (măsurabil de aparate complexe) care reacționează în mod constant cu câmpul magnetic al pământului. Din anumite motive fizice, aceste interacțiuni trebuie să aibă un răspuns la nivelul de atomi, celule, structurile celulare și întregul organism. Este cu siguranță un efect slab, dar practic stabil și fără limită de timp. Dar deoarece nu dispunem de receptorii specifici corespunzători, cum ar fi organul de audiere a undelor sonore, astfel nu ne dăm direct seama de existența câmpului magnetic (acțiunea sa). 

Vezi mai mult

Aparatele și metodele care utilizează câmpul electromagnetic și energia electrică. Magnetoterapia Biomag

Există mai multe aparate terapeutice care utilizează câmpul electromagnetic și curenți electrici. Spectrul radiației electromagnetice generată este foarte mare și, prin urmare, efectele biologice sunt destul de diferite. Putem să menționăm orientativ unele dispozitive și proceduri terapeutice cu care se întâlnește cititorul cel mai frecvent în viața de zi cu zi și în îngrijirea medicală. 

Vezi mai mult

Literatura recomandată de magnetoterapie CZ

Bendarčík Peter: Zdraví a magnetoterapie BIOMAG (2006)
Jiří Chvojka: magnetoterapie v teorii a praxi (2000)
Valuch J. M.: Magnetismus jako podmínka života a zdraví (2000)
Jeřábek J., Žideková A..: Pulsní magnetické pole při léčbě
M. Bechtěrev. Prakt. Lék., 66 (12) 1986: 469-470

Vezi mai mult

Magnetoterapia - Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență - MUDr. Peter Bednarčík, CSc.

Magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență după trei decenii de utilizare de rutină în centrele ambulante, stațiunile balneare și spitale a devenit a fi o parte uzuală a îngrijirii zilnice de reabilitare, iar treptat a fost completată cu o serie de alte metode moderne. În prezent, magnetoterapia cunoaște renașterea sa și apare în domiciliul pacientului în astfel de realizare cu scopul operării individuale conform instrucțiunilor furnizate.

Vezi mai mult

Descrierea scurtă a efectelor magnetoterapiei Biomag

Efectul anti-durere (analgezic) – Câmpul magnetic pulsant de joasă frecvență datorită inducției condiționează apariția curentului în fibrele nervoase care cauzează blocarea trecerii senzațiilor dureroase din locul durerii prin măduva spinăprii spre centrele creierului, iar în consecința acestuia și altor mecanisme (producerea crescută de endorfine, suprimarea inflamației și edemului, miorelaxarea) este provocată suprimarea durerii. Producția de edorfine stimulată și reglementarea circulației ionilor de calciu prin membrana celulară contribuie, de asemenea, la vasodilatația și la efectul analgezic și calmant. După aplicarea magnetoterapiei a fost dovedită activitatea mărită a lactatului dehidrogenază în mușchii expuși (condiționează eliminarea acidului lactic, care provoacă nervii receptori și cauzează durere). Un efect analgezic deosebit de bun al magnetoterapiei au dovedit aparatele Biomag® asupra sindroamelor dureroase radiculare și sindroamelor pseudoarticulare (sciaticacompresiunea nervilor din diferite motive). Efectul analgezic reprezintă efectul esențial pentru care este utilizată magnetoterapia la majoritatea persoanelor. Utilizarea largă putem găsi la o serie de boli degenerative a aparatului locomotor, la stările posttraumatice și la stările postoperatorii.

Vezi mai mult

Selecția și modul de utilizare a aplicatoarelor. Extras din cartea „Sănătatea și magnetoterapia Biomag“.

Din aplicatoarele pe care le avem la dispoziție, alegem întotdeauna aplicatoarele cele mai convenabile cu scopul concret terapeutic. Aplicatorul ales plasăm cât mai aproape de suprafața zonei tratate a corpului. Unele aplicatoare permit fixarea aplicatorului pe partea afectată a corpului cu ajutorul bandei flexibile. Majoritatea celorlaltor aplicatoare permite fixarea la corp cu ajutoarele ortopedice adecvate FIX DUO. Este bine de a utiliza această posibilitate dacă este nevoie, deoarece prin plasarea exactă a aplicatorului sporim eficacitatea aplicării (la aplicatoarele-solenoizi care oferă câmpul magnetic pulsant spațial, este suficient de a introduce partea corpului tratată în spațiul solenoidului). 

Despre oportunitatea utilizării aplicatoarelor decidem conform plasării convenabile pe corp, cât mai aproape de locul afectat și conform cunostinței dacă este nevoie de a orienta tratamentul în adâncime (SOLENOIDUL) sau dacă utlizarea aplicatorului de suprafață va fi suficientă. 

Vezi mai mult

Tabelul cu efectele terapeutice predominante ale magnetoterapiei pulsante conform frecvențelor

Tabelul cu efectele terapeutice predominante ale magnetoterapiei pulsante conform frecvențelor

Ajutorul pentru selecția individuală– un program variabil conform necesităților pacientului.

 

Vezi mai mult

Din istoria magnetoterapiei

Terapia cu magneți a fost cunoscută cu multe secole în urmă. Cuvântul ”magnet” a fost derivat de la orașul grec Magnesia unde a fost minată roca magnetică - oxidul de fier în forma sa naturală. Există zvonuri fără dovezi, că chinezii cunoșteau și foloseau magneții cu 4500 de ani în urmă înainte de Hristos. În istorie, praful magnetic a fost utilizat cu scopuri medicinale, de exemplu a fost administrat sub formă de pastilă în gură, în clismă, sub formă de compresii sau se adăuga în băuturile ”tinereții veșnice” etc. Compresiile cu praful magnetic au un efect deosebit la vindecarea rănilor sau stărilor posttraumatice, la durerile articulațiilor și coloanei vertebrale sau la edemele articulațiilor după contuzie. Din istorie cunoaștem, că împărații romani (de exemplu Claudius) își trata guta prin baia plină de ”pești electrici”. Astăzi știm că acei pești a fost batoidea care la atingere producea curenți electriri și crea un câmp electromagnetic. 

Vezi mai mult

Care câmp magnetic este prea puternic și dăunător?

Dacă vom interveni la această stare naturală a acțiunii bilaterale a câmpului magnetic puternic, există și o probalitate mare la reacția puternică a organismului la acest stimul. 

La început, predomina părerea că câmpul magnetic puternic nu dăunează organismului uman. Mai târziu, sa dovedit că la persoanele care lucrează pentru o perioadă lungă de timp în câmpul magnetic puternic arteficial în fabrici (aparatele de sudură, cuptoarele electromagnetice), apar schimbări patologice, cum ar fi exfolierea pielii, roșeața persistentă, ritmul cardiac neregulat, pierderea poftei de mâncare, oboseala, dureri de cap, transpirația intensă etc. 

Vezi mai mult

Programele și accesoriile aparatelor de magnetoterapie Biomag®

Software-ul folosit în aparatele BIOMAG a fost dezvoltat simultan cu noile descoperiri ale efectelor tratamentului cu ajutorul câmpului magnetic pulsant de joasă frecvență, iar diferitele tipuri conțin o gamă largă de programe de frecvență joasă. Aparatele din seria BIOMAG în țara noastra au început a fi produse în anul 1989, iar de-a lungul anilor tipurile sale diferite (BIOMAG 89, BIOMAG 9201, BIOMAG MINI, BIOMAG DUO, BIOMAG QATRO, BIOMAG FAMILY) au devenit a fi o parte importantă a îngrijirii medicale în stațiunile balneare, centrele de reabilitare sau alte centre medicale. 

Vezi mai mult

Literatura recomandată de magnetoterapie - mondială

Barkusova, L. P. et al.: O režimach iskustvennych magnitnych polej i ich biologičeskoj aktivnosti. Primeněnije mag. polej v klinike, Kujbyšev; 1976, s. 7-8 Bartko, D. Et al.: Vplyv pulzného magnetického pol´a na cerebrálnu cirkuláciu, frekvenčné spektrá EEG a niektoré vlastnosti krvi. Čs. neurol. neurochir. Sv. 51 (84), 1988, č. 2., S. 124-132

Vezi mai mult

Principiile și efectele câmpului magnetic și magnetoterapiei - întrebările Dvs.

V-au interesat informațiile despre câmpului magnetic și despre magnetoterapie? Doriți să aflați cum magnetoterapia poate ajuta la problemele Dvs.? Contactați-ne!
Consultanții noștri specialiști vor răspunde cu plăcere la întrebările Dvs. 

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

Câmpurile marcate * sunt obligatorii.

2013 © Karel Hrnčíř - Biomag  |   Webdesign & SEO: www.eStudio.cz