Compresiunea nervilor (cronică)

Suferiți de dureri care se atenuează după o perioadă de timp, dar care apoi apar din nou? Cel mai adesea sunt însoțite de furnicături, scade sensibilitatea și mobilitatea părții afectate este limitată? Una dintre cauze poate fi compresiunea nervilor.

Nu amânați vizita la medic. Luați măsuri la timp privind starea dumneavoastră de sănătate. Doriți acum să tratați compresiunea nervilor? Puteți beneficia de consultațiile noastre medicale.

Compresiunea nervilor - descriere, tratament
Obrázek Compresiunea nervilor (cronică)

Descrierea compresiunii (cronice) a nervilor și cauza apariției

Compresiunea nervoasă poate apărea în multe locuri ale corpului uman. Cauza poate fi dată de edeme, leziuni, tumori, procese inflamatorii și alte stări de boală.

Spre deosebire de afecțiunile acute, compresiunea cronică este o problemă permanentă care temporar se atenuează sau agravează. Aceste probleme sunt adesea rezultatul unor modificări degenerative la nivelul coloanei vertebrale.

Compresiunea cronică a nervilor poate apărea în cazul unei artrite. Artrozele la nivelul coloanei vertebrale duc la comprimarea rădăcinii nervoase care se manifestă prin dureri severe, cel mai adesea, la nivelul coloanei lombare și sacrale. Formele avansate pot duce până la paralizia pacientului.

Compresiunea cronică a nervilor apare adesea și în stadiile avansate a sindroamelor de îngustare. Este vorba despre compresia nervilor, vaselor de sânge și tendoanelor din îngustarea dintre oase și benzile ligamentare.

Aceste compresiuni sunt cauzate de:

 • suprasolicitarea excesivă unilaterală pe termen lung,
 • influența vibrațiilor, frigului sau presiunii, instrumentelor de lucru,
 • postura inadecvată.

Acești factori pot duce la apariția sindromului de tunel carpian, deteriorarea provocată de presiunea exercitată asupra nervului la nivelul cotului sau asupra rădăcinii nervului la nivelul gambei din spatele capului osului gambei, precum și multe alte afecțiuni.

Tratamentul compresiunii nervilor – scăpați de durere

Tratamentul compresiunii nervilor se concentrează întotdeauna în primul rând pe eliminarea cauzei.

În cazul compresiunii nervilor radiculari la nivelul coloanei vertebrale, se începe cu procesul de reabilitare și terapia fizică.

În cazul sindroamelor de îngustare, tratamentul inițial vizează reducerea sarcinii și aplicarea ortezei. Ameliorarea durerii și prevenirea inflamației pot fi, de asemenea, sprijinite prin administrarea de antireumatice nestereoidiene.

În stadiile avansate ale artritei, tratamentul chirurgical al bolii este adesea necesar. Tratamentul chirurgical este indicat numai în stadiile severe ale bolii. Afecțiunile moderate și severe ale nervului în cazul sindromului de îngustare trebuie tratate chirurgical.

 • tare cronică – stare de boală cu o dezvoltare treptată și pe termen lung.
 • Medicament antireumatic nesteroidian – un medicament nesteroidian utilizat pentru tratarea durerii, inflamației și febrei.
 • Sindromul de tunel carpian – un set de simptome cauzate de compresiunea nervilor, vaselor de sânge și tendoanelor în regiunea între încheietura mâinii și palma delimitată de oasele carpiene și ligamentul carpian.
Zákazník RO

Scrieți o întrebare medicului. Vă va scrie înapoi.

La întrebările dumneavoastră răspunde medicul cu experiență îndelungată MUDr. Peter Bednarčík CSc. Mai multe informații aici.

 • Descrieți întrebarea dumneavoastră în formularul de mai jos.
 • Medicul va evalua întrebările și afecțiunile dumneavoastră imediat ce va avea timp.
 • Medicul vă va scrie înapoi.
 • Veți discuta împreună orice detalii suplimentare.
 • Medicul vă va sugera gratuit o posibilă soluție de tratament.