Artrita coloanei vertebrale

Suferiți de mai mult timp de dureri de spate? Mobilitatea dumneavoastră se agravează, suferiți de lipsa poftei de mâncare și oboseală? Artrita poate fi cauza acestor simptome. Nu amânați vizita la medic dacă aveți dureri de spate, în special dureri de lungă durată. Diagnosticul precoce al cauzei este important pentru a influența evoluția bolii.

Nu amânați vizita la medic. Luați măsuri la timp privind starea dumneavoastră de sănătate. Doriți acum să tratați artrita coloanei vertebrale? Puteți beneficia de consultațiile noastre medicale.

Artrita coloanei vertebrale - descriere
Obrázek Artrita coloanei vertebrale

Descrierea artritei coloanei vertebrale și cauza apariției

Artrita coloanei vertebrale este o boală reumatoidă (inflamatorie).

Poate fi vorba de inflamația articulațiilor coloanei vertebrale în cazul artritei reumatoide. În acest caz, articulațiile coloanei vertebrale cervicale sunt cel mai adesea afectate. Poate fi vorba și de boala Bechterew, artrita gutoasă sau artrita psoriazică.

Artrita reumatoidă a articulațiilor coloanei vertebrale se manifestă cel mai adesea prin creșterea temperaturii, umflare și edem în jurul articulațiilor, durere și sensibilitate la atingere. Rigiditatea articulațiilor poate limita complet mișcarea până la câteva ore.

Simptomul de rigiditate apare cel mai adesea dimineața. În cazul artritei, articulația se deformează, ceea ce poate duce la limitări severe de mișcare. Lipsa de mișcare duce adesea la slăbirea țesuturilor din jurul articulațiilor și mai târziu a întregului corp a persoanei afectate. Articulațiile deformate pot pierde complet mobilitatea.

Boala Bechterew este o boală inflamatorie cronică a coloanei vertebrale caracterizată prin durere și rigiditate a coloanei vertebrale. Cursul bolii este pe termen lung și se agravează în timp. Cel mai adesea se manifestă între vârsta de 15 până la 30 de ani, în special la bărbați.

Cauza exactă a acestor boli rămâne neclară.

Mecanismul principal dăunător este inflamația intraarticulară cronică. În cazul bolii Bechterew, ereditatea joacă, de asemenea, un anumit rol în dezvoltarea acesteia.

Tratamentul artritei coloanei vertebrale – scăpați de durere

Scopul principal al tratamentului este ameliorarea durerii și încetinirea proceselor inflamatorii. Așa-numitele antireumaticele nesteroidiene sunt cel mai des utilizate în acest scop. Acest grup de medicamente acționează împotriva durerii și pentru a reduce riscul de dezvoltare a inflamației. Dezvoltarea inflamației poate fi, de asemenea, suprimată prin tratamentul cu corticosteroizi.

Mobilitatea articulațiilor este, de asemenea, susținută prin reabilitare și tratament balnear.

  • Medicament antireumatic nesteroidian – medicament nesteroidian care acționează împotriva durerii, febrei și inflamației.
  • Corticosteroid – un hormon corticoid (obținut în celulele cortexului suprarenal) cu efect antiinflamator.
  • Boala Bechterew – spondiloartrită cronică.
Zákazník RO

Scrieți o întrebare medicului. Vă va scrie înapoi.

La întrebările dumneavoastră răspunde medicul cu experiență îndelungată MUDr. Peter Bednarčík CSc. Mai multe informații aici.

  • Descrieți întrebarea dumneavoastră în formularul de mai jos.
  • Medicul va evalua întrebările și afecțiunile dumneavoastră imediat ce va avea timp.
  • Medicul vă va scrie înapoi.
  • Veți discuta împreună orice detalii suplimentare.
  • Medicul vă va sugera gratuit o posibilă soluție de tratament.