Artrita coloanei vertebrale - Descriere și tratament

Suferiți de mai mult timp de dureri de spate? Mobilitatea dumneavoastră se agravează, suferiți de lipsa poftei de mâncare și oboseală? Artrita poate fi cauza acestor simptome. Nu amânați vizita la medic dacă aveți dureri de spate, în special dureri de lungă durată. Diagnosticul precoce al cauzei este important pentru a influența evoluția bolii.

Atenționări:

Nu folosiți acest articol sau orice alt articol de pe internet pentru determinarea diagnosticului. Diagnosticul corect poate fi întotdeauna stabilit numai de medic. Nu amânați vizita la medic și începeți tratamentul cât mai curând posibil.

Doriți să reduceți durerile, edemele și inflamațiile?
Acum este posibilă aplicarea gratuită a magnetoterapiei 3D Biomag.
Încercați gratuit >>
Artrita coloanei vertebrale - descriere
Imagine : Artrita coloanei vertebrale

Descrierea artritei coloanei vertebrale și cauza apariției

Artrita coloanei vertebrale este o boală reumatoidă (inflamatorie).

Poate fi vorba de inflamația articulațiilor coloanei vertebrale în cazul artritei reumatoide. În acest caz, articulațiile coloanei vertebrale cervicale sunt cel mai adesea afectate. Poate fi vorba și de boala Bechterew, artrita gutoasă sau artrita psoriazică.

Artrita reumatoidă a articulațiilor coloanei vertebrale se manifestă cel mai adesea prin creșterea temperaturii, umflare și edem în jurul articulațiilor, durere și sensibilitate la atingere. Rigiditatea articulațiilor poate limita complet mișcarea până la câteva ore.

Simptomul de rigiditate apare cel mai adesea dimineața. În cazul artritei, articulația se deformează, ceea ce poate duce la limitări severe de mișcare. Lipsa de mișcare duce adesea la slăbirea țesuturilor din jurul articulațiilor și mai târziu a întregului corp a persoanei afectate. Articulațiile deformate pot pierde complet mobilitatea.

Boala Bechterew este o boală inflamatorie cronică a coloanei vertebrale caracterizată prin durere și rigiditate a coloanei vertebrale. Cursul bolii este pe termen lung și se agravează în timp. Cel mai adesea se manifestă între vârsta de 15 până la 30 de ani, în special la bărbați.

Cauza exactă a acestor boli rămâne neclară.

Mecanismul principal dăunător este inflamația intraarticulară cronică. În cazul bolii Bechterew, ereditatea joacă, de asemenea, un anumit rol în dezvoltarea acesteia.

Tratamentul artritei coloanei vertebrale – scăpați de durere

Scopul principal al tratamentului este ameliorarea durerii și încetinirea proceselor inflamatorii. Așa-numitele antireumaticele nesteroidiene sunt cel mai des utilizate în acest scop. Acest grup de medicamente acționează împotriva durerii și pentru a reduce riscul de dezvoltare a inflamației. Dezvoltarea inflamației poate fi, de asemenea, suprimată prin tratamentul cu corticosteroizi.

Mobilitatea articulațiilor este, de asemenea, susținută prin reabilitare și tratament balnear.

Pentru tratamentul artritei coloanei vertebrale se aplică proceduri similare ca și în cazul artritei altor articulații.

Este utilizat tratamentul cu medicamente antireumatice nesteroidiene. Dezvoltarea inflamației poate fi suprimată cu corticosteroizi.

Pe lângă medicamentele antireumatice sintetice convenționale modificatoare ale bolii (cel mai frevent metotrexat), există și alte preparate din grupurile de medicamente biologice și medicamente sintetice modificatoare ale bolii (de exemplu, anticorpi anti-TNF-α, medicamente biologice cu mecanism de acțiune diferit, inhibitori sintetici și altele). Acestea pot fi utilizate separat sau în combinație.

 • Medicament antireumatic nesteroidian – medicament nesteroidian care acționează împotriva durerii, febrei și inflamației.
 • Corticosteroid – un hormon corticoid (obținut în celulele cortexului suprarenal) cu efect antiinflamator.
 • Boala Bechterew – spondiloartrită cronică.

Reabilitarea și tratamentul balnear ajută la susținerea mobilității articulațiilor coloanei vertebrale afectate, încetinirea progresiei și reducerea unor simptome ale bolii – în special durerea și umflarea.

Se utilizează o gamă largă de metode – cum ar fi gimnastica medicală, terapie fizică (masaje, băi, aplicații locale reci – crioterapia), utilizarea curenților electrici, câmpurilor magnetice și luminii polarizate. Tratamentul chirurgical este o altă opțiune.

Magnetoterapia pulsatilă de joasă frecvență ocupă un loc important în cadrul îngrijirii de recuperare a unor simptome de artrită a coloanei vertebrale, asigurând pacientului un efect analgezic, antiedematos, vindecător și antiinflamator.

Avantajul constă în posibilitatea de utilizare a terapiei în condițiile casnice, care permite pacientului să-și continue tratamentul intensiv de recuperare la domiciliu și în afara unității medicale.


Alte probleme de sănătate care pot fi rezolvate prin terapia pulsatilă Biomag

Scopul aplicării
 • durerile
 • edemele
 • inflamațiile
Scopul aplicării
 • durerile
 • fluxul sanguin redus
 • inflamațiile
Scopul aplicării
 • durerile
 • edemele
 • inflamațiile
Scopul aplicării
 • durerile
 • edemele
 • inflamațiile
Scopul aplicării
 • durerile
 • edemele
 • inflamațiile
Scopul aplicării
 • durerile
 • inflamațiile